Het Vlaamse muzieklandschap heeft de laatste jaren een enorme opmars gezien van Vlaamse rapmuziek. Artiesten zoals Zwangere Guy, Brihang, Dikke en Tourist LeMC hebben de toon gezet en het muziekgenre populair gemaakt bij een breed publiek. Dit heeft geleid tot de oprichting van +32B Records, een nieuw platenlabel gericht op Vlaamse rap.

Het idee achter +32B Records is om een nieuwe generatie Vlaamse rapartiesten te ondersteunen en hun muziek te promoten met behulp van de nieuwste technologieën. We zullen daarvoor een ecosysteem uitbouwen waarbij artiesten hun muziek kunnen aanbieden via zowel web3-diensten als het huidige aanbod van streamingplatformen en natuurlijk fysieke media. Verder is het ook onze ambitie om te experimenteren met oa. de nieuwe Unreal Engine Fortnite Creator om digitale ervaringen te bouwen op Fortnite om ook tieners warm te krijgen voor Vlaamse rap. Denk maar aan virtuele showcases, single onthullingen aan de hand van virtuele escape rooms enz.

Het gebruik van blockchain-technologie biedt verschillende voordelen voor de muziekindustrie. Zo kan het helpen bij het beheren van rechten en royalties, waardoor artiesten een eerlijkere vergoeding kunnen ontvangen voor hun werk. Daarnaast kunnen artiesten ook nieuwe inkomstbronnen genereren via bijv. het verkopen van NFT’s.

+32B Records is opgericht met de hulp van een team van young professionals uit de muziekindustrie en experts op gebied van blockchain-technologie. Het label mikt op samenwerkingen met opkomend talent en gevestigde namen binnen de Vlaamse rapscene om hun muziek naar een hoger niveau te tillen en hen te ondersteunen bij het of uitbouwen van hun carrière.

Het is een spannende tijd voor de Vlaamse rapscene en +32B Records is klaar om hun rol te spelen in de verdere ontwikkeling van deze opkomende muziekscene. Met onze focus op blockchain en web3-technologieën, én toewijding aan het ondersteunen van Vlaamse rapartiesten, willen we dan ook onze stempel drukken op de toekomst van de (digitale) muziekindustrie in Vlaanderen.